Magazines

Van redactievergadering
tot verzending


Elk magazine is maatwerk. Het ene tijdschrift is grafisch en tekstueel al helemaal op orde en moet alleen nog voordelig worden gedrukt, geseald en verzonden. Van een ander blad staat het basisontwerp al als een huis en moet alleen iedere editie worden opgemaakt. Bij een derde magazine is behoefte aan een eindredacteur die de teksten bijschaaft, of is de tijd rijp voor een volledige restyling van het tijdschrift.

MEO sluit graag aan bij de wensen van jouw organisatie. We verzorgen meer dan 200 tijdschriften per jaar. Van sommige nemen we slechts één of enkele onderdelen voor onze rekening; bij andere zijn we tijdens het gehele proces betrokken, van de eerste redactievergadering tot de verzending. Ook maken we graag je tijdschrift beschikbaar voor smartphone of tablet.

Herkenning

Maatwerk vind je ook terug in de manier waarop we jouw blad vormgeven of redigeren. Je magazine is hét medium om de band met je achterban te versterken. Daarom is het van groot belang dat niet alleen je organisatie te herkennen is in je tijdschrift, maar dat ook wordt aangesloten bij de verwachtingen van je publiek – en dat die af en toe op verrassende wijze worden overtroffen.

Dát zijn de leuke uitdagingen voor onze vormgevers en tekstschrijvers. Daar gaan we met veel plezier mee aan de slag: met kennis van zaken, soms een kritische blik en altijd met het belang van jouw organisatie voor ogen.

Heldere afstemming

De beste tijdschriften worden gemaakt door een bevlogen redactie. Om recht te doen aan die inzet, is heldere afstemming nodig tussen de betrokkenen binnen jouw organisatie en de medewerkers in onze studio. Daarom zorgt een van onze projectmanagers dat het hele proces in heldere stappen en volgens een duidelijke planning verloopt. Hiermee krijg je één centraal aanspreekpunt: zo wordt het complete traject naar de volgende editie van je tijdschrift zo makkelijk mogelijk.

Restyling

Iedere restyling van een tijdschrift begint met een kennismaking. Als we in kaart hebben gebracht wat je wensen zijn, gaan onze vormgevers aan de slag met een of meerdere concepten. Meestal bestaan deze uit een cover, inhoudsopgave, colofon en twee artikelen. We nemen graag de tijd om de concepten met een (online) presentatie aan je te tonen.

Op basis van jouw keuze en eventuele aanvullende wensen, werken we één concept verder uit. Als dit is gedaan, krijg je alle ruimte om hierop te reageren. Daarop sturen we een aangepaste versie, zodat we samen de laatste puntjes op de i kunnen zetten. Hierna maken we het concept helemaal af.

Van ons krijg je daarna een basisdocument, met voorbeeldpagina’s en instructies voor de kopij. Hiermee staat alles klaar voor de allereerste editie van je magazine, zodat jij en je redactie gericht met de nieuwe stijl kunnen werken: je weet hoeveel tekst je op je pagina’s kwijt kunt en met welk beeldmateriaal jouw tijdschrift volledig tot z’n recht komt.

Meer dan magazines

We zijn graag een betrokken en betrouwbare partner bij al je media-uitingen. Van website, sociale media en folders tot online marketing, op allerlei gebieden verzorgen we media en ondersteuning. Niet alleen kunnen we eenheid aanbrengen in al je uitingen, we denken ook graag op strategisch niveau mee over je communicatie: Waar wil je naartoe? En hoe kunnen wij je ondersteunen om daar te komen?

Waar we trots op zijn
Meest recente projecten

social return
Vormgeving met
sociale impact

Als je bij ons vormgeving afneemt, dan helpen wij je om social return on investment (SROI) te creëren. Wil je weten hoe je samen met MEO jouw social-returnverplichting tot een maatschappelijke meerwaarde maakt? Ga naar onze speciale pagina over social return.