Alkmaar Marketing

Bezoekers, bewoners en bedrijven vinden elkaar met Alkmaar Prachtstad, een magazine vol inspiratie voor uitjes, evenementen en verhalen in en over Alkmaar.

Het resultaat

Vier keer per jaar maken wij samen met Alkmaar Marketing het tijdschrift Alkmaar Prachtstad op, waarna 100.000 exemplaren over de stad verspreid worden.

De aanleiding

Prachtopdracht in een Prachtstad

Een lokaal, sociaal mediabureau dat vier keer per jaar het magazine op kan maken.

Alkmaar Marketing was op zoek naar een lokale en sociaal bewogen partner die vier keer per jaar het tijdschrift Alkmaar Prachtstad op zou kunnen maken, op basis van een bestaande vormgeving.

De oplossing

Leuke, leerzame opdracht

Een leuke, leerzame opdracht die overal in Alkmaar terug te vinden is.

Vier keer per jaar werken onze leerlingen samen met Alkmaar Marketing om het tijdschrift Alkmaar Prachtstad op te maken. Het meewerken aan het blad is een heel leuke en leerzame opdracht. MEO’s afdeling grafische vormgeving is gevestigd in Alkmaar en de meeste leerlingen zijn dan ook afkomstig uit de omgeving. Zij komen het resultaat van hun werk daarom regelmatig in Alkmaar tegen – bijvoorbeeld als bijlage van de krant, in de bibliotheek of in een café. Dat is natuurlijk iets om ontzettend trots op te zijn en een ervaring die onze leerlingen enorm motiveert.