Webinars

Meedoen op je eigen manier

MEO helpt jouw organisatie om je online bijeenkomst tot een succes te maken. Daarvoor kies je de vorm die bij jouw doelen past: een webinar of een live evenement. Bij beide vormen is de deelname van je bezoekers van groot belang – het verschil wordt bepaald door de manier waarop dat gebeurt. Bij een webinar reageert je publiek alleen via een geïntegreerde chatfunctie: de camera’s zijn gereserveerd voor de sprekers die op het programma staan.

Tijdens een live evenement bied je toeschouwers de gelegenheid om via de eigen webcam mee te doen: zij kunnen op die manier meepraten of vragen stellen. Iedere vorm heeft eigen kwaliteiten. Dat geldt ook voor het platform waarop je je bijeenkomst organiseert: Microsoft Teams of Facebook. Wij denken met je mee over de keuze die het beste bij jouw organisatie en jouw achterban past, zodat je evenement succesvol plaats zal vinden, op jóúw manier!

Een bijeenkomst met een grote groep is altijd al een uitdaging geweest, ook toen we nog geen afstand van elkaar hoefden te houden. Locatie, reistijd, catering en allerlei andere zaken vragen om veel organisatievermogen. Webinars en online live-evenementen voegen dan ook veel waarde toe: niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Van begin tot eind – en daarna


We gaan met jouw organisatie in gesprek om te kijken wat de wensen zijn. We adviseren over de opzet van je evenement en brengen in kaart wat daarvoor nodig is. Zodra de tijd rijp is, zorgen we voor een registratielink en -pagina en mailen we die naar genodigden. Enige tijd voor het daadwerkelijke evenement sturen we ze nog een reminder, zodat niemand vergeet om zich voor deelname aan te melden.

Een goede voorbereiding is het halve werk: daarom doen we een voorbereidende sessie met de presentator(en) van je evenement. Ook verzorgen we de techniek op locatie: voor het succes van de bijeenkomst, zijn beeld, licht en geluid van hoge kwaliteit namelijk van het grootste belang. Is zelf een evenementlocatie vinden niet mogelijk of wenselijk? Geen probleem: wij kunnen ook het hele evenement vanuit een studio plaats laten vinden.

Een geslaagd evenement

Een geslaagd evenement blijft de deelnemers lange tijd bij. Het is na het afsluitende woordje dan ook nog niet afgelopen. We sturen alle deelnemers een bedankmail, met daarin een aantal opties: bijvoorbeeld om te doneren, ‘vriend’ te worden, een kijkje in de webshop te nemen, een ticket voor een volgend evenement te kopen of om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Elk evenement wordt automatisch opgenomen en stellen we na afloop beschikbaar aan je organisatie. Dit kun je aanbieden om terug te kijken – als service aan je bezoekers of aan de pechvogels die het gemist hebben – of inzetten als promotiemateriaal, zodat zichtbaar wordt wat je voor interessante activiteiten doet.

Extra promotie

Uiteraard wil je je publiek van je evenement op de hoogte stellen. Soms kies je bewust voor een select gezelschap, andere keren is het juist een kans om veel nieuwe mensen met je organisatie kennis te laten maken. Zeker in dat laatste geval is goede promotie essentieel.

MEO verzorgt graag een uitgebreide promotiecampagne, zodat je evenement uitstekend bezocht wordt: het voordeel van een online bijeenkomst is dat je niet snel vol zit. Wij hebben ruime ervaring om je evenement effectief onder de aandacht te brengen, op de door jou gewenste kanalen. Wil je adverteren op Facebook of LinkedIn? Geen probleem, ons team weet precies hoe we jouw publiek bereiken!