Vier tips voor een oprecht bedankje op de Dag van de Vrijwilliger

De Dag van de Vrijwilliger komt er weer aan. Natuurlijk wil je jouw vrijwilligers bedanken voor hun belangeloze inzet, maar elk jaar weer iets nieuws en origineels bedenken kan best een uitdaging zijn. Hoe kies je nu een bedankje dat echt past? Hier zijn vier overwegingen om je op weg te helpen:

1

Bepaal je budget

Het is begrijpelijk dat je je vrijwilligers wilt laten zien hoezeer je hun inzet waardeert. Maar een oprecht gebaar hoeft niet duur te zijn. Denk na over wat je kunt en wilt uitgeven en houd daarbij in gedachten dat het de gedachte is die telt.

2

Zorg ervoor dat het door de brievenbus kan

Met een budget van gemiddeld 20 euro voor een bedankje, wil je natuurlijk dat elke euro goed besteed wordt. Kies daarom voor een cadeau dat makkelijk door de brievenbus past. Zo voorkom je extra kosten en komt je waardering direct op de juiste plek terecht.

3

Spits het toe op je doelgroep

Als je echt wilt laten zien dat je je vrijwilligers begrijpt, kies dan een cadeau dat past bij hun inzet. Is jouw maatschappelijke missie bijvoorbeeld gericht op ouders van jonge kinderen? Overweeg dan iets dat kinderen blij maakt. Het gaat erom dat je laat zien dat je echt hebt nagedacht over je bedankje.

4

Ga voor duurzaam en sociaal

Laten we eerlijk zijn, geen cadeau is het duurzaamste cadeau. Maar als je toch iets wilt geven, kies dan voor een cadeau dat niet alleen de ontvanger, maar ook de wereld een beetje beter maakt. Denk aan iets duurzaams of een cadeau met een sociale impact.

Tot slot, onthoud dat het vooral gaat om de gedachte achter het gebaar. Een oprechte dankjewel, ongeacht de vorm, zal altijd gewaardeerd worden.

Kunnen wij je verder helpen bij het samenstellen van een pakket? Neem dan een kijkje op deze pagina en vul het contactformulier in. Dan stellen we een leuke verrassing samen.