Sociaal inkopen SROI

Wat is sociaal inkopen?

Sociaal inkopen is bewust inkopen met aandacht voor de impact op de samenleving en het milieu. Het gaat niet alleen om prijs en kwaliteit, maar ook om duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat organisaties inkopen bij leveranciers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben of duurzame productiemethoden gebruiken.

Sociaal inkopen geen excuus

Als MEO vinden we het geweldig dat steeds meer organisaties zich bewust zijn van het belang van sociaal inkopen en zo hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Maar we begrijpen ook dat opdrachtgevers niet alleen voor ons kiezen omdat we ons inzetten voor maatschappelijke doelen. Ze kiezen ons omdat we als bureau minstens net zo goed zijn als andere bureaus en soms zelfs beter. We streven naar kwaliteit, creativiteit en effectiviteit in alles wat we doen, van strategie tot uitvoering. Dat is de reden dat opdrachtgevers vaak blijven. We zijn trots op wat we bereiken door elke dag een stapje extra te zetten voor onze klanten.

Sociaal inkopen en SROI

Een samenwerking met een sociale onderneming kan ook een goede manier zijn om je SROI verplichting in te vullen. Het bedrag van de factuur mag in veel gevallen worden afgetrokken van de SROI verplichting. Het gaat hierbij om samenwerkingen met sociale ondernemingen die óf zijn opgenomen in het register Code Sociale Ondernemingen óf PSO 30+ gecertificeerd zijn. Het inkoopbedrag telt voor 100% mee als SROI invulling. In dit geval is het goed om te weten dat wij beide certificaten hebben. Dit betekent dat we in de meeste gevallen kunnen helpen bij het invullen van jouw SROI verplichting door bij ons in te kopen.

Elke opdracht leidt tot impact

Elke opdracht heeft impact, en we waarderen de kansen die onze partners ons bieden enorm. Het is daarom belangrijk dat we verantwoording afleggen over hoe deze opdrachten leiden tot resultaten. Hoe we dat doen lees je hier.