Foto’s en videoportretten? Maak ze tijdens je evenement

Perfecte belichting. Overduidelijk geforceerd glimlachende mensen. Hagelwitte gebitten die zó blinken dat het pijn doet aan je ogen. Oké, dit is een wat karikaturale beschrijving van stockfoto’s. Toch sta je altijd met 1-0 voor als je op je website en sociale of andere media échte mensen kunt laten zien; mensen die daadwerkelijk bij je organisatie of bedrijf betrokken zijn. En je evenement is een prachtig moment om voor jaren waardevolle foto’s en videoportretten te maken!

Open dagen, ledenbijeenkomsten, bedrijfsfeesten: iedereen die belangrijk is voor je organisatie, komt op zo’n moment bij elkaar. Je ontmoet er je vrijwilligers, je personeel, je achterban of je klanten.

Blik achter de schermen

Het zijn momenten die de moeite waard zijn om op foto vast te leggen, zodat je achteraf nog eens terug kunt genieten van een waardevolle of gezellige bijeenkomst. Beelden die je via sociale media en je website kunt delen; niet alleen met iedereen die erbij aanwezig was, maar ook met potentiële nieuwe vrijwilligers, medewerkers, leden of klanten. Je gunt namelijk een blik achter de schermen van je organisatie – een blik die bij anderen wel eens goed in de smaak zou kunnen vallen.

Maar er is meer mogelijk, zegt Martijn Ras, projectmanager film van Wij zijn MEO. “Vaak denken organisaties dat ze voor hun verschillende communicatiemiddelen een apart team en budget nodig hebben. Maar dat is niet altijd het geval. Bij bijeenkomsten kun je bijvoorbeeld met hetzelfde team niet alleen een sfeerimpressie en foto’s maken, maar ook sprekers en portretten filmen. Op deze manier kun je verschillende soorten materialen creëren en toch binnen hetzelfde budget blijven.”

Persoonlijk gezicht

Portretten waarin echte mensen aan het woord komen, bieden een krachtig middel om je organisatie of bedrijf te presenteren. Hiermee geef je degenen die je wilt bereiken een persoonlijk inkijkje en laat je zien wie er allemaal bij jouw activiteiten betrokken zijn. Mensen vinden het fijn om te weten met wie ze te maken hebben: wie is verantwoordelijk voor het behartigen van hun belangen of voor de producten of diensten die ze afnemen? Met portretten geef je een persoonlijk gezicht aan je organisatie en creëer je een band met de mensen die je wilt bereiken.

Met één bijeenkomst kun je dus voor jaren waardevolle materialen creëren om te delen via je website en sociale media. Geen hagelwitte gebitten en geforceerde grijnzen, maar échte mensen – en het publiek dat je daarmee aanspreekt, is net zo echt.

Wil je weten wat MEO kan doen om op jouw evenement te filmen en te fotograferen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over videoproductie!