Waarom plusminus de backoffice aan MEO uitbesteedt

Plusminus – Leven met bipolariteit houdt zich als vereniging voor mensen met een bipolaire stoornis bezig met belangenbehartiging, lotgenotencontact en voorlichting. Om die taken goed uit te kunnen voeren heeft de vereniging een stabiele backoffice nodig, zoals mensen met een bipolaire stoornis een stabiele stemming nodig hebben. Plusminus heeft daarom voor MEO gekozen als betrouwbare en betaalbare uitbestedingspartner.

MEO onderhoudt voor plusminus onder meer het ledenbestand. We hebben na de uitbesteding de administratie opgeschoond en waar nodig aangevuld. Ook handelen we alle wijzigingsverzoeken van leden af. Wie contact opneemt met plusminus om zijn of haar contactgegevens aan te passen, komt bij MEO uit.

Ontzorgen

Alle administratieve vragen worden door ons afgehandeld, de inhoudelijke vragen zetten wij door naar de juiste persoon binnen de vereniging. Zo houden we de ledenadministratie up-to-date en ontzien we de medewerkers en vrijwilligers van plusminus zoveel mogelijk, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen richten.

De vereniging kwam recentelijk nog in het nieuws nadat bekend werd dat Priadel, een belangrijk medicijn voor mensen met een bipolaire stoornis, vier keer zo duur werd. Plusminus stuurde samen met Kenniscentrum Bipolairestoornis en de Depressievereniging een brief naar de Tweede Kamer waarin de overheid wordt opgeroepen om maatregelen te nemen tegen dergelijke prijsverhogingen.

Bereikbaar en betrouwbaar

Plusminus nam hierover al vooraf contact op met MEO, want er werden rondom de brief en het nieuws van de prijsverhoging veel mails en telefoontjes van leden en de pers verwacht. Dankzij die communicatie konden alle extra contactmomenten goed worden opgepakt door zowel MEO als plusminus.

Dat was voor plusminus ook een van de voornaamste redenen om voor MEO te kiezen: we zijn betrouwbaar en goed bereikbaar. Onze medewerkers zitten van 9 tot 5 klaar om administratieve vragen af te handelen en inhoudelijke vragen door te zetten.

Zo ontzorgt MEO. Dat doen wij tegen een laag tarief. Daarnaast komen patiënten- en gehandicaptenorganisaties (pg-organisaties) in aanmerking voor een aanvulling van 10.000 euro op hun instellingssubsidie als zij de backoffice uitbesteden.

Denk je eraan om de backoffice van jouw organisatie uit te besteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.