Vertel je verhaal met video

Er was eens een filmmaker. Hij ging naar de ledendag van een vereniging en nam mee: een camera, een statief en een autocue. Meer had hij niet nodig. Een halve middag filmen later stonden vier ervaringsverhalen van leden op beeld.

Zo snel kan het gaan. Dat is ook gelijk de kracht van storytelling: een goed verhaal heeft geen ingewikkelde video nodig. Geen uitgebreid script, afwisselende locaties of meerdere ‘acteurs’. Een persoonlijke ervaring, verteld door degene die het heeft meegemaakt, is genoeg. Zeker voor verenigingen zijn een aantal van zulke korte video’s een uitkomst.

Leden van een vereniging willen namelijk voorbeelden zien: lotgenoten, rolmodellen. Ze zijn op zoek naar steun, herkenning of inspiratie. Wie zijn de leden? Hoe leven zij hun leven? Wat doen ze? Wat hebben ze moeten laten? Het zijn vragen waarop vaak geen eenduidig antwoord is te geven. Met deze video’s kunnen de leden van zich laten horen. Wij hebben deze video’s gemaakt voor de Vereniging van Tietze- en costochondritis patiënten. Bekijk de video van Daphne hieronder:

Op sociale media zijn bewegende beelden belangrijk en daar spelen de ervaringsvideo’s op in. Korte filmpjes zullen daardoor eerder op de tijdlijn van de doelgroep verschijnen dan linkjes naar artikelen. Bovendien levert een (halve) middag al meerdere video’s op, die over een langere periode verspreid en gedeeld kunnen worden.

Het filmen van ervaringsvideo’s hoeft geen hele onderneming te zijn. De mensen die hun verhaal willen delen, schrijven het op en dragen het voor met behulp van een autocue. Het is goedkoop en snel, maar daardoor niet minder effectief. Leden hebben veel aan de echte verhalen, die uit eigen ervaring worden verteld. Wil jij ook een echt verhaal vertellen? Neem dan eens contact met ons op!