Veronica is MEO dankbaar: een taalbarrière hoeft je werkgeluk niet in de weg te staan

Veronica, geboren in Ecuador en sinds 21 jaar woonachtig in Nederland, solliciteerde bij MEO in december 2022. Ze kwam terecht op de receptie van Bamboo Offices in Haarlem, waar MEO ook een kantoor heeft. Haar wens? Een leuke baan waar ze de kans kreeg om de Nederlandse taal te verbeteren. Die kreeg ze! En een extra cadeau, want ze werd gevraagd om naast haar werkzaamheden op de receptie ook op de backoffice aan de slag te gaan.

Haar ‘natural spark’ komt goed van pas op de receptie, waar ze het visitekaartje is van MEO Haarlem en klanten en collega’s ontvangt. Daarnaast is het werken op de backoffice, waar ze administratieve werkzaamheden uitvoert, haar niet vreemd. Ze werkte van 2009 tot 2015 op een administratief kantoor. Door een bezuiniging en een aantal moeilijke jaren met een scheiding en de coronacrisis kwam ze met een bijstandsuitkering thuis te zitten. “Ik voelde me in die periode eenzaam. Ik had geen baan, woning of partner. Door het verliezen van mijn baan was ik ook het sociale contact met collega’s kwijtgeraakt.” “Hierdoor was ik ook te weinig bezig met de Nederlandse taal.” Ze gaf niet op en vond haar weg terug naar MEO. “Ik ga elke dag met een glimlach naar het werk.”

“AI heeft ervoor gezorgd dat ik meer eigen verantwoordelijkheid kan nemen over mijn werk.”

Zelf is ze 51 jaar en vindt het daarom juist extra leuk om te werken in een jong bedrijf. “MEO is continu in beweging. Denk aan digitalisering, de hoge productiviteit en hoeveelheid organisaties waarvoor we werken. “In het begin werd ik daar onzeker van, dan dacht ik: ben ik wel goed genoeg om deze baan te doen?” “MEO geeft me het vertrouwen en de ruimte om fouten te maken en te leren, ook in de Nederlandse taal.” Ze vertelt dat de digitalisering en haar collega’s haar daarbij hebben geholpen. “Anton (MEO’s benaming voor ChatGPT) is mijn held. Ik gebruik de tool op de Backoffice wanneer ik een zin in het Nederlands wil weten of als ik een overdracht moet schrijven voor mijn collega op de receptie. Voorheen moest ik alles laten controleren door een collega. AI heeft ervoor gezorgd dat ik meer eigen verantwoordelijkheid kan nemen over mijn werk.”

Met de ruimte die ze krijgt om te leren en een werkplek waar ze iedere dag met een glimlach heen gaat, is Veronica ontzettend dankbaar en hoopvol over de toekomst. “Mijn woordenschat is vergroot doordat ik veel spreek met en luister naar klanten en collega’s. MEO heeft mij een kans gegeven ondanks mijn achtergrond. Je krijgt hier de ruimte om je mening te delen en je gevoelens te uiten. Het is niet MEO maar het is Wij zijn MEO, je bent niet alleen en je bent wie je bent.”