Tamara: Ik heb altijd steun gehad aan mijn collega’s en jobcoach

Wie?
Tamara

Functie?
Backofficemedewerker

Waar?
Haarlem

Sinds wanneer?
Sinds juni 2018

“Ik doe vooral ledenadministratie van patiëntenverenigingen. We houden niet alleen de administratie bij, we nemen ook de telefoon op, beantwoorden e-mails, verzorgen welkomstpakketten, brieven en andere verzendingen.

“Voor sommige verenigingen verzorgen we ook bestellingen via hun webshop. Het verschilt per vereniging, dus bij de ene nemen we echt alleen de telefoon op en bij de andere gaat het om het volledige pakket. Ik geloof dat we inmiddels voor meer dan dertig verenigingen werken. Het zijn er veel. Daar houd je je gemakkelijk mee bezig op een dag.

“Ik ben bij MEO terechtgekomen via Schuldhulpmaatje in Haarlem. Daar hebben ze mij doorverwezen naar de gemeente Haarlem om me te helpen met mijn schulden, die mij verwezen naar MEO om te helpen met werk. Toen is het allemaal heel snel gegaan.

“Ik had geen idee wat ik moest verwachten, want ik had al heel lang niet gewerkt. Je vergeet snel hoe het allemaal moet, hoe het werkt. Ik ben er eigenlijk ingegaan zonder verwachtingen. En ik heb er heel veel uit gekregen. Ik heb altijd steun gehad aan mijn collega’s en aan de jobcoach.

“Het verschil tussen de eerste dag dat ik hier kwam en nu is zó groot. Er is zoveel verbetering en progressie. Die ervaring heeft voor mij heel veel betekend.”