Jordy: "Een mobiele score van 99/100 in ongeëvenaard."

Super snelle websites met Gutenberg

Als we het hebben over het verbeteren van de snelheid van mobiele websites, is de Gutenberg editor een tool die zeker de moeite waard is om te overwegen. De Gutenberg editor is standaard geïntegreerd in WordPress waardoor je geen extra page-builder plugins hoeft te installeren en je zo optimaal mogelijk werkt. Dit betekent dat websites die met behulp van deze editor worden gemaakt, sneller en gebruiksvriendelijker zijn voor mobiele gebruikers.

Een van onze eerste desktop & mobiel performances in Kadence & Gutenberg:

Klik op de foto om de Pagespeed Insights te bekijken.

https://waalschip.nl/ Een website met een Googlescore* van 100

*Hoe sneller de website, hoe hoger de website in de ranking in Google zoekresultaten. Een score van 100 staat voor optimale snelheid.

Jordy, Teamlead Web: “Een snelle website is onwijs belangrijk, omdat je hiermee hoger in de Google zoekresultaten komt én je website sneller inlaadt, waardoor bezoekers langer op je website blijven. Dit verhoogt uiteindelijk je conversie of engagement.”

De voordelen van de Gutenberg editor gaan verder dan alleen maar het verbeteren van de mobiele snelheid. De editor biedt ook een aantal krachtige functies, waaronder de mogelijkheid om content te bouwen met behulp van blokken, zodat gebruikers eenvoudig complexe lay-outs kunnen creëren. Dit maakt het gemakkelijker om websites te maken die er professioneel uitzien en die aan de behoeften van bezoekers voldoen.

Jordy: “Gutenberg voegt zijn eigen blokken toe. Dit page builder systeem is zo geoptimaliseerd voor WordPress waardoor het gemakkelijk is in gebruik en snel in laadtijd. Als je bijvoorbeeld een carrousel inlaadt heb je maar één regeltje Javascript nodig ten opzichte van traditionele page builders.

Daarnaast is de Gutenberg editor ook toegankelijk voor ontwikkelaars, wat betekent dat ze aanpassingen kunnen maken om ervoor te zorgen dat de editor voldoet aan de specifieke behoeften van hun projecten. Dit kan helpen om de productiviteit te verhogen en om websites te creëren die nog beter aan de wensen van gebruikers voldoen.

In het algemeen is het gebruik van de Gutenberg editor een slimme zet voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de mobiele snelheid van hun website. De editor biedt een aantal krachtige functies en is gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat zowel beginners als ervaren gebruikers er baat bij zullen hebben. Als we het hebben over het creëren van mobielvriendelijke websites, is de Gutenberg editor een tool die zeker een blik waard is.

Jordy: “De grootste voordelen voor onze klanten zijn natuurlijk optimalisatie in snelheid. Data laadt sneller in omdat je geen extra page builder plugin hoeft te installeren. Visueel werkt het ook gewoon veel makkelijker. Je ziet wat je doet, wat het onwijs gebruiksvriendelijk maakt.”

Een van onze eerste desktop & mobiel performances in Kadence & Gutenberg:

Klik op de foto om de Pagespeed Insights te bekijken.

https://waalschip.nl/ Een website met een Googlescore* van 100

*Hoe sneller de website, hoe hoger de website in de ranking in Google zoekresultaten. Een score van 100 staat voor optimale snelheid.