Specialisterren en MEO: Op naar de toekomst

Bezoek je wel eens de website van Specialisterren? Zo ja, is het je onlangs opgevallen dat er iets veranderd is? Nee? Gelukkig maar, want dat is precies de bedoeling!

Specialisterren is specialist in het testen van software en de automatisering daarvan. Het bedrijf is, net als MEO, een sociale onderneming: alle testers hebben een vorm van autisme. Ze werken onder andere voor klinkende namen als VPRO, Visma | Raet , Roche Nederland en KPMG. Delivery manager Martijn Cok vertelt dat Specialisterren op zoek was naar een nieuwe partner voor de online communicatie: “Voorheen werkten we met een zzp’er, maar hij was van plan een wereldreis te maken. We konden zelf niks aanpassen en het beheer van de website kon niet overgedragen worden.”

Verlanglijst met extra opties

Met het ontwerp van de website was de onderneming nog steeds tevreden. Maar enkele extra opties, zoals het opslaan van e-mailadressen, het op een andere manier verwerken van filmpjes in de site en meer mogelijkheden voor de toekomst stonden wel op de verlanglijst. Cok: “We waren op zoek naar een mediabureau dat ons kon helpen bij de ontwikkeling van een WordPress-website. We raakten met MEO in gesprek tijdens een evenement van Buy Social, het platform voor het inkopen van diensten bij sociale ondernemingen. Het voelde direct alsof er een goede match was. We hebben natuurlijk ook gelijke maatschappelijke doelstellingen, dus dat is extra mooi. Verder zat het budget dat MEO inschatte nog niet eens op de helft van de concurrerende partij.”

De samenwerking was dus al snel een feit. MEO’s webdesigners zijn aan de slag gegaan om de bestaande website nauwgezet na te maken in WordPress. Op deze manier heeft Specialisterren niet alleen weer zelf de controle over de oude, vertrouwde website, maar kan die nog vele jaren mee, met allerlei extra opties voor nu en in de toekomst.

Maatschappelijke missie versterken

De samenwerking is een mooi voorbeeld hoe platforms als Buy Social en de initiatiefnemers ervan, Social Enterprise NL en Social Impact Factory, sociale ondernemingen met elkaar in contact brengen, om samen hun maatschappelijke missies te versterken. De samenwerking tussen MEO en Specialisterren gaat namelijk verder dan dienstverlening: de ondernemingen gaan elkaar ook promoten binnen hun eigen netwerken, om zo met meer partijen verbindingen te leggen en daarmee een inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Zo worden dag in, dag uit stappen gezet om sociaal ondernemen in Nederland op de kaart te zetten. Een ondernemingswijze die, net als de ‘nieuwe’ website van Specialisterren, veel belooft voor de toekomst.