SROI Amsterdam

Social return in Amsterdam:
backoffice bij MEO

Wil jij een deel van de opdrachten van jouw onderneming of organisatie inzetten om in Amsterdam banen te creëren voor mensen met een arbeidshandicap? Omdat je dat zelf belangrijk vindt? Of vanwege een social return-verplichting, bijvoorbeeld omdat je een opdracht voor de gemeente Amsterdam uit gaat voeren?

In Amsterdam kun je invulling geven aan jouw SROI-verplichting door bij MEO diensten in te kopen.

Wat MEO jouw organisatie biedt

Als je op zoek bent naar een manier om je SROI-verplichtingen in Amsterdam in te vullen door middel van mediadienstverlening, zoals webdesign, vormgeving en online marketing, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als PSO30+ gecertificeerd mediabedrijf kunnen we je helpen om je SROI-doelstellingen te bereiken.

Onze mediadiensten zijn gericht op bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun maatschappelijke impact te vergroten. Met onze dienstverlening kun je ervoor zorgen dat je aan je SROI-verplichtingen voldoet terwijl je tegelijkertijd bepaalde taken uitbesteedt, goedkoper inkoopt of andere media-uitdagingen met ons oppakt.

Bovendien maken we het makkelijk voor je om je SROI te berekenen en te rapporteren. Als PSO30+ gecertificeerd bedrijf kunnen we in de meeste gevallen je SROI invullen met onze dienstverlening, waardoor jij je kunt concentreren op het runnen van je bedrijf, zonder je zorgen te hoeven maken over de administratie.

Door met MEO een samenwerking aan te gaan, draag je direct bij aan de betaalde banen die we creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met andere diensten is het invullen van social return mogelijk. Kijk hier voor ons totale aanbod.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen bij het invullen van je SROI-verplichtingen. We helpen je graag je maatschappelijke impact te vergroten en tegelijkertijd mooie dingen te maken voor je bedrijf.

Zo werkt het

Wie een opdracht voor de gemeente Amsterdam uitvoert, wordt gevraagd iets bij te dragen aan het versterken van de positie van kwetsbare inwoners van de stad, ook wel social return genaamd.

Deze vraag kun je onder meer invullen door, binnen of buiten de opdracht, zelf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betaald en duurzaam werk te bieden. Maar als dat niet lukt, zijn er ook andere manieren om aan die verplichting te voldoen, zoals:

  • zélf sociaal inkopen;
  • social return als voorwaarde stellen bij je eigen inkoopbeleid;
  • samenwerking met Amsterdamse sociale firma’s.

MEO is een door de gemeente erkende dienstverlener die lokaal SROI creëert. Dit betekent dat jij in Amsterdam je social return in kunt vullen door diensten bij MEO in te kopen of door met MEO een langdurige samenwerking aan te gaan. Zo draagt jouw opdracht in Amsterdam direct bij aan betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Kijk voor meer informatie over social return in Amsterdam op amsterdam.nl.