Ruud: “Met de bakfiets breng ik alle post weg”

Wie?
Ruud van Zorge (54)

Functie?
Medewerker magazijn

Waar?
Haarlem

Sinds wanneer?
Sinds juli 2020

Ook in coronatijden nemen wij mensen aan. Ons werk gaat gelukkig gewoon door en we vinden het belangrijk dat de afstand tot de arbeidsmarkt niet nog groter wordt voor mensen. Een van onze nieuwste collega’s is Ruud. Wie hij is en wat hij bij MEO doet kan hij beter zelf vertellen!

“Ik heb de gemiddelde leeftijd hier wel behoorlijk omhoog gekrikt. De meeste collega’s zijn veel jonger dan ik, het zouden soms mijn kinderen kunnen zijn. Maar ik heb niet het idee dat iemand daar een probleem van maakt.

Het is sowieso wennen. Corona was er natuurlijk al toen ik ben aangenomen, maar nu is er weer een nieuwe lockdownperiode. De mensen op mijn afdeling werken bijna allemaal vanuit huis, maar met mijn baan kan dat niet. Ik moet fysiek spullen versturen, dus ik ben er eigenlijk altijd.

Er zijn wel wat mensen op kantoor hoor, het is niet zo dat het helemaal uitgestorven is. Het is een beetje improviseren. Op vrijdag is normaal altijd de vrijdagborrel, maar dan hebben we gewoon online contact met elkaar. Op die manier gaan we er zo goed mogelijk mee om.

Ik ben via de gemeente bij MEO terechtgekomen. Ik heb daarvoor heel lang bij KPN gewerkt. Op een gegeven moment ben ik daar overtallig verklaard. Ik had ook wat moeilijke privéomstandigheden: mijn vaders gezondheid ging achteruit, dus toen ben ik nog een tijdje mantelzorger geweest. Later ben ik gaan werken als postbode, dat heb ik ook nog 2,5 jaar gedaan.

Afgelopen juli had ik een gesprek bij MEO en toen werd ik meteen aangenomen. Aanvankelijk ging het om een traject van maximaal vier maanden. Nou ja, die vier maanden zijn verstreken, maar het bevalt mij wel hier. En MEO ook wel kennelijk, dus hebben ze mij een contract aangeboden!

Ik werk bij MEO als medewerker van het magazijn en de postkamer. Bij het kantoor in Haarlem zit ook een PostNL-locatie in de buurt, een meter of vijfhonderd hier vandaan. Vroeger werd alle post met de auto gebracht, maar in het kader van duurzaamheid hebben we een bakfiets aangeschaft. Als het weer het toelaat breng ik daarmee iedere dag alle pakketten en enveloppen weg. Ze kennen MEO daar bij PostNL, en nu kennen ze mij ook!”