skip to Main Content

Mireille krijgt de kans te groeien: als vormgever én teamleider

Mireille Egberts (28) is sinds juni 2020 teamleider in opleiding op de afdeling Vormgeving van MEO. Bijzonder, want even daarvoor was ze nog stagiaire. Hoe is deze ongebruikelijke overstap verlopen? En hoe bevalt haar nieuwe rol?

“Eigenlijk is het wel een grappig verhaal,” vertelt Mireille over de manier waarop ze bij MEO terecht is gekomen. “Ik studeerde Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Een studiegenoot had een stagevacature webdesign van MEO gevonden en wou er zelf niet op reageren, maar dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik stuurde een mailtje en werd vrijwel meteen teruggebeld.”

Op haar plek

Mireille kon aan de slag en de tien weken durende stage beviel goed, aan beide kanten. Omdat er nogal wat opdrachten lagen en de bezetting enigszins aan de lage kant was, hield ze er gelijk een zomerbaan aan over. Dat mondde weer uit in een vaste bijbaan, waardoor ze haar andere, bij de lokale bakker, op kon zeggen.

“Ik vond het heel leuk om nieuwe websites te ontwerpen of bestaande te restylen. Ze werden steeds mooier en dat heb ik echt bij MEO geleerd. Ook werden mijn coderingsvaardigheden beter. Ik heb geleerd om een complete website op basis van code te bouwen, dat is een vaardigheid waar ik heel veel aan heb.”

Omdat ze bij MEO zo goed op haar plek zat, kon Mireille er ook haar tweede stage en afstudeerproject uitvoeren – met de verwachting dat ze daarna fulltime aan de slag zou gaan op de afdeling webdesign. Maar de coronacrisis zette haar op een andere koers …

Van web naar vormgeving

“Tijdens m’n afstudeerstage begon de crisis. Hoewel het uiteindelijk helemaal goed is gekomen, leek het even alsof de opdrachten voor webdesign op zouden drogen. Ik kreeg daarom de vraag of ik grafische vormgeving leuk zou vinden. Daar had ik vanuit m’n opleiding ook wat ervaring mee, dus zei ik ja.”

De overstap was wel even wennen. “Er zijn voor online en offline ontwerpen verschillende regels om rekening mee te houden. Ik wist ook nog niet alles van het maken van magazines.”

Maar Mireille pikte snel alles op en van het een kwam het ander. Nadat ze in juni 2020 afstudeerde, kreeg ze een baan aangeboden op de afdeling Vormgeving. En niet zomaar een functie, maar als teamleider in opleiding!

“In de omgang met collega’s was het wel even aftasten: eerst ben je stagiaire en dan leidinggevende. Maar eigenlijk gaat dat allemaal prima. MEO geeft me de kans om in deze rol te groeien en ik krijg daar ook begeleiding bij.”

Back To Top