MEO’s eigen The Flash: webdesigner Leon

Soms vragen we ons af of deze webdesigner niet stiekem de krachten van The Flash heeft. Een veelgehoord compliment is namelijk dat onze collega Leon klantverzoeken razendsnel afhandelt!

Sinds zijn start bij MEO in 2017 heeft Leon zich onmisbaar gemaakt, onder meer bij het technisch onderhoud van de websites van onze klanten. “We bouwen onze websites in WordPress, met verschillende thema’s en plugins,” vertelt hij. “Daarvan komen voortdurend updates uit. Om toekomstige problemen te voorkomen, is het essentieel om die steeds bij te houden.” En net als The Flash, voert Leon dit in een oogwenk uit!

Samenwerking is de sleutel

Klanten zijn vaak verbaasd over de snelheid waarmee Leon hun verzoeken – zogeheten ‘tickets’ – afhandelt. Hij onthult: “Ik doe het niet alleen. Vaak pakken mijn collega Jordy en ik samen de ticketing op. Tickets die binnen vijf of tien minuten op te lossen zijn, verwerk ik vrijwel altijd direct. Ik vind het ook heel belangrijk dat op vrijdagmiddag de ticketing leeg is, zodat je maandag weer met een schone lei kunt beginnen. Door structureel zo te werken, heb je eigenlijk alle tickets onder controle.”

Soms leidt dat tot overuren, maar dat vindt Leon helemaal niet erg: “Ik wil graag goed werk leveren en daar verantwoordelijkheid voor nemen.”

Tips voor beter websitebeheer

Leon deelt graag enkele waardevolle inzichten over websitebeheer:

  1. Consistentie in updates: “We gebruiken een speciaal systeem waarmee we met één klik een specifieke plugin kunnen updaten voor alle websites die deze gebruiken.”
  2. Zorgvuldigheid: “Voor sommige gevoeligere websites voeren we handmatig extra controles uit. Dit geldt ook voor bepaalde webshops. We controleren altijd zorgvuldig of alles nog goed functioneert.”
  3. Maatwerkoplossingen: “Als een klant een vraagstuk heeft waarvoor we geen standaardoplossing hebben, onderzoeken we de mogelijkheden en bepalen we de beste aanpak.”

Met zijn technische expertise en toewijding aan kwaliteit is Leon een onmisbare kracht binnen MEO. En dankzij de afwisseling in zijn werk, heeft hij het zelf ook enorm naar zijn zin. “Het ene moment houd ik me bezig met ticketing, het volgende moment met updates of onderzoek.” Maar, zoals hij zelf toevoegt: “De feestjes bij MEO zijn ook een leuke bonus!”

En dan houdt de vergelijking met The Flash toch een beetje op. Want in tegenstelling tot de razendsnelle superheld, is Leon bij zo’n feestje allesbehalve snel weg!