MEO wint Participatieprijs werkgevers Zuid-Kennemerland

We zijn enorm vereerd dat we de Participatieprijs voor werkgevers in Zuid-Kennemerland hebben gewonnen! Tijdens de drukbezochte, feestelijke finalebijeenkomst op donderdagmiddag 3 oktober in Sociëteit Vereeniging te Haarlem, hebben we de prijs mogen ontvangen uit handen van juryvoorzitter Gea Kuyper.

De Participatieprijs is bedoeld om werkgevers in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Acht werkgevers – vijf commerciële en drie non-profits – waren kandidaat. De onafhankelijke vakjury selecteerde uit deze kandidaten drie finalisten: naast MEO ook platenperserij Record Industry uit Haarlem en textielservicebedrijf Newasco Van Houten uit Heemstede.

Voorafgaand aan de finalebijeenkomst legde de jury bij alle finalisten een bedrijfsbezoek af en werd iedere werkgever gefilmd voor een interview – alle drie de interviewfilms zijn tijdens de finale aan het publiek vertoond.

De jury heeft MEO uitgeroepen tot winnaar omdat we niet alleen zelf arbeidsplekken creëren, maar ons ook inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door te laten groeien naar betaalde banen bij externe werkgevers.

MEO zal het komende jaar in de regio Zuid-Kennemerland tijdens allerlei gelegenheden optreden als ambassadeur voor inclusief werkgeverschap.

Directeur Edwin Teljeur: “We zijn ontzettend trots op deze prijs. Toen we vorig jaar onze vestiging in Haarlem openden, zeiden we dat we de Haarlemse arbeidsmarkt wilden veranderen. We wilden andere werkgevers inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. We merken dat die boodschap in goede aarde valt en dat ook de gemeente en andere partijen in Haarlem, zoals Record Industry en Newasco Van Houten, die op hun eigen inspirerende manier uitdragen. Dat we dankzij de Participatieprijs een jaar lang een podium krijgen om nog meer bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, is echt een práchtcadeau.”

De Participatieprijs is een initiatief van Werkgevers Servicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond. Kijk voor foto’s en filmpjes van de finale op www.participatieprijswerkgevers.nl.