MEO heeft mij de kans gegeven, maar ik heb het moeten waarmaken

Michael Zwiers begon ooit bij MEO als webdesigner. Inmiddels heeft hij een jaarcontract getekend bij communicatieadviesbureau [url=https://www.marcelisdekave.nl/]MarcelisDekave[/url]. Het winnen van een plekje op de arbeidsmarkt ging niet zonder slag of stoot; Michael kon lang geen baan vinden omdat hij niet de juiste diploma’s had. Dankzij gegeven én gegrepen kansen is het hem toch gelukt. Hoe gaat het tegenwoordig met ‘onze’ Michael? En zijn ze bij MarcelisDekave nog steeds blij met hem? We spraken met Michael en zijn leidinggevende Dave Leeflang.

Michael Zwiers, webdesigner bij MarcelisDeKave

Michael: Het gaat goed, maar ik moet nog veel leren hoor. Bij MarcelisDekave werkt het toch net even anders dan bij MEO. MarcelisDekave was op zoek naar een webdesigner met klantervaring. Iemand die klanten te woord kon staan per telefoon, maar ook face to face. Direct contact met de klant maakt het gehele proces makkelijker en efficiënter.

Dave: Inmiddels zijn wij wel op zoek naar iemand anders. Nee hoor, het gaat echt prima! Michael is hier als junior webdesigner binnengekomen. Onlangs heeft hij een jaarcontract gekregen als medior webdesigner. Michael doet daarnaast een stukje support en netwerkbeheer, omdat hij daar ervaring in heeft. Dat pakt hij heel goed op. Als hij zijn werk goed blijft doen, kan hij doorgroeien tot senior webdesigner.

Michael: Omdat ik voor langere tijd werkloos was, kwam ik uiteindelijk bij MEO terecht. Ik had geen diploma’s in mijn richting, maar wel de ervaring. Die ervaring heb ik bij MEO kunnen laten zien en verder kunnen uitbreiden. Ze hebben mij een kans gegeven en die heb ik met beide handen aangegrepen.

Bij MEO waren mijn taken wat eenvoudiger door de gebruiksvriendelijkere programma’s die gebruikt worden voor webdesign. Bij MarcelisDekave bouw ik vanuit niets alle websites op. Als ik bijvoorbeeld een website moet ontwerpen, dan maak ik dat met het installeren van bepaalde ‘plug-ins’ een stuk gemakkelijker voor mezelf. Met een klik op de knop verander je bijvoorbeeld in één keer de gehele lay-out van de website. Dat zijn wel mooie dingen.

Dave: Michael pakt het allemaal ontzettend goed op. Het belangrijkste vind ik altijd dat mensen gemotiveerd zijn om verder te gaan, er tijd in willen steken om iets te leren en zichzelf ontwikkelen. Daar krijg je bij MarcelisDekave ook alle ruimte voor. We zitten hier nooit stil. Als je even niks te doen hebt, ligt er genoeg software om te bestuderen. Dan ga je bijvoorbeeld een cursus doen.

Michael: Laat zien wat je kan, dat is het belangrijkste. Meer kan je ook niet doen. Zolang jij niet kan aantonen wat je allemaal in je mars hebt, kiezen werkgevers liever voor iemand die wel aantoonbare ervaring heeft. Vooral als (web)designer is het erg handig om een portfolio te hebben, zodat een werkgever altijd kan zien wat voor waarde jij zou kunnen hebben voor het bedrijf.

Dankzij goede begeleiding van Dave en andere collega’s viel de overstap naar MarcelisDekave erg mee. Rogier, een collega die tot ons groot verdriet onlangs is overleden, had altijd goede tips als ik vragen had, of zei meteen: “Nee, dat moet je helemaal anders doen.” Ik heb ontzettend veel van hem geleerd.

Dave: Uiteindelijk moet Michael het laten zien. Wij geven de mogelijkheden, maar je zult het zelf moeten oppakken en gaan doen. Dus als je echt wilt, is alles mogelijk.

Michael: MEO heeft mij de kans gegeven, maar ik heb het moeten waarmaken. Waar wil ik over vijf jaar zijn? Ik denk dat ik mezelf dan wel een senior webdesigner mag noemen!