MEO gaat samenwerken met Dopper

De design waterflessen van Dopper, wie kent ze niet? Menig medewerker van MEO komt al dagelijks met zo’n fles – in blauw, roze, zeegroen of een andere kleur – naar kantoor. We zijn dan ook supertrots dat we vanaf eind oktober met Dopper samen gaan werken. Vanuit onze vestiging in Haarlem gaan we namelijk de klantenservice van de sociale onderneming verzorgen!

Net als MEO heeft Dopper een maatschappelijke missie. Terwijl wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen, zet Dopper zich in om de plastic-afvalberg te verkleinen. Met de hervulbare waterfles wordt bespaard op het gebruik van plastic petflesjes. Dopper wil mensen bewust maken van al het plastic dat verdwijnt in oceanen en in de voedselketen van mens en dier weer opduikt. Een deel van de omzet wordt daarnaast ingezet om overal ter wereld toegang tot veilig drinkwater mogelijk te maken. De Dopper-flessen zijn mateloos populair: in totaal zijn er al ruim negen miljoen van verkocht.

Onze medewerkers en leerlingen zullen klanten van Dopper te woord staan, bijvoorbeeld bij vragen over het schoonhouden van hun waterfles, of als een onderdeel van hun Dopper beschadigd is. Door samen te werken, helpen we elkaars missie te versterken. De opdracht levert drie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betaalde baan op en, daaraan gekoppeld, drie leerwerktrajecten die ook weer tot betaald werk moeten leiden. Edwin Teljeur, directeur van MEO: “Daarnaast inspireert Dopper ons. Wij gaan volledig P.E.T. Free, dus plastic wegwerpflesjes worden van de werkvloer verbannen.”

De opdracht wordt een spannende en interessante nieuwe uitdaging voor MEO. Teljeur: “Dopper staat bekend om de goede service, die als uitstekend wordt beoordeeld door hun klanten. Dat niveau moeten we op z’n minst evenaren. Daar gaan we dan ook met heel veel plezier voor!”