MEO en Spullenhulp, een blik achter de schermen

Wat doen we bij MEO eigenlijk precies? We nemen je graag eens mee voor een kijkje achter de schermen in onze studio, om te laten zien wat onze afdelingen vormgeving en webdesign doen voor een van de oudste kringloopbedrijven van Nederland.

Spullenhulp

Al ruim veertig jaar is Kringloop Spullenhulp een begrip in Soest. De organisatie geeft herbruikbare goederen een tweede leven; door deze in te zamelen, te scheiden en te recyclen, of door ze in de eigen winkel te verkopen. Met de opbrengsten van de verkoop kan Spullenhulp zelfstandig voortbestaan. Maar het kringloopcentrum doet meer: mensen die werkloos zijn, die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, die stage willen lopen of die een beperking hebben, kunnen bij Spullenhulp aan de slag om werkervaring op te (blijven) doen en zichzelf te ontwikkelen.

Nieuwe, frisse website

In 2017 is MEO in contact gekomen met bedrijfsleider Bert de Wilde. Spullenhulp had op dat moment behoefte aan een frisse, nieuwe website, die aan zou sluiten bij de stijl van de winkel. Op basis daarvan hebben we het nieuwe uiterlijk van www.spullenhulp.nl ontwikkeld. Met een content-abonnement plaatsen onze webdesigners er wekelijks alle teksten en foto’s op die het kringloopcentrum aanlevert.

Advertenties en flyers

Daar blijft het niet bij. Regelmatig organiseert Spullenhulp speciale evenementen, zoals een week die in het teken staat van Italiaanse producten, waaronder (kook)boeken, films en muziek. Rond feestdagen wordt een uitgebreide selectie spullen aangeboden om bijvoorbeeld Pasen of Kerstmis extra feestelijk te maken. Om deze themadagen en -weken aan te kondigen, heeft het kringloopcentrum flyers nodig. Daarnaast gaat de organisatie geregeld langs de deuren om oude kleding in te zamelen, waarvoor flyers huis-aan-huis worden verspreid. Ook wordt regelmatig geadverteerd in de Soester Courant.

Vertrouwd

Voor de herkenbaarheid van Spullenhulp is het belangrijk dat website, drukwerk en advertenties allemaal goed op elkaar aansluiten. Wie regelmatig herkenbare beelden ziet, raakt op die manier vertrouwd met het kringloopcentrum. Op het moment dat diegene oude spullen kwijt wil, op zoek is naar tweedehands artikelen, of werkervaring op wil doen, is de stap naar Spullenhulp zo gezet.

Spullenhulp-stempel

Zorgen dat de herkenbaarheid overeind blijft, is een uitdaging die onze afdeling Vormgeving maar wát graag aangaat. Onze vormgevers hebben daar een aantal belangrijke stijlelementen voor ontworpen en vastgelegd, die goed aansluiten bij de website. Zodra er teksten en foto’s van Spullenhulp binnenkomen voor flyers of advertenties, zorgen we dat die in dezelfde kleuren, vormen, lettertypes en andere elementen opgemaakt worden als de eerdere flyers en advertenties. Zo weet het kringloopcentrum dat er een onmiskenbaar Spullenhulp-stempel zit op alles dat we voor ze maken.

Zodra de ontwerpen zijn goedgekeurd, zorgen we ook voor de rest: we sturen de flyers naar de drukker, de advertenties naar de Soester Courant en de digitale versies zetten we op de website. Op die manier helpen we met veel plezier mee om ervoor te zorgen dat Spullenhulp ook de komende jaren een begrip in Soest zal blijven.

Benieuwd wat MEO kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk eens Wat wij bieden of neem contact met ons op.