Even voorstellen: Martijn Ras van MEO Filmt

Klanten, personeel, leerlingen, Facebook-fans: als MEO in december 2017 het nieuwe bedrijfsfilmpje online zet, zijn er louter positieve reacties. Dat heeft met de boodschap te maken, maar ook met het vakkundige camerawerk van Martijn Ras. MEO had deze jonge filmmaker ingeschakeld om het verhaal van de sociale onderneming naar beeld te vertalen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar bij die samenwerking is het niet gebleven, vertelt Martijn.

“Vorig jaar was ik slechts een zzp’er met hier en daar een klus. Totdat ik een heel toffe opdracht binnenkreeg: een film maken voor mediabureau MEO. Een unieke organisatie: de betrokkenheid naar de medewerkers toe en het plezier tussen collega’s op de werkvloer, sprak me erg aan. Ik vind het heel gaaf dat kansen geboden worden aan jongeren die er normaal gesproken maar weinig krijgen. Ik ben toen met Edwin en Joost in gesprek gegaan. Het leek hen heel interessant om klanten ook filmproductie als dienst te kunnen bieden. Daar is MEO Filmt uit voortgekomen. Zo kunnen we ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring met filmen op laten doen en eventueel een baan aanbieden.”

Talent moet groeien

“Mijn rechterhand is Justin. Ooit is hij als webdesigner bij MEO begonnen, nu verzorgt hij ook de mooiste creaties voor onze filmproducties. Hij helpt mij bij het monteren van films en daarnaast maakt hij animaties. Zijn creatieve vaardigheden verbazen mij iedere dag weer. Het is fantastisch dat we met filmopdrachten deze kant van Justins talent kunnen ontwikkelen, terwijl het voor mij ook een voorrecht is om met hem samen te mogen werken.”

In het diepe

“We hebben zo al een aantal mooie opdrachten mogen filmen. Voor de Stichting Over Gewicht hebben we een filmpje gemaakt waarmee de organisatie zichzelf introduceert en aandacht vraagt voor de wijze waarop mensen met overgewicht in de samenleving behandeld worden. Voor een campagnespotje om werken in het zwembad te promoten, ben ik met m’n camera het water in gegaan. Eerst in zee, om een surfer op de golven te filmen, en later in een zwembad, om diezelfde jongen onder water te filmen. Dat was een heel bijzondere opdracht. Eigenlijk ben ik letterlijk meteen in het diepe gegooid, haha!”

Kijk bij Wat wij doen naar recente video’s. Wil je ook een gave film laten maken? Neem dan contact met ons op!