De online-marktplaats voor tiny houses

TinyFindy: Grote ideeën, kleine huisjes. Eind 2017 wordt op de deur van de GAS!Fabriek geklopt. Zoals wel vaker is het buurvrouw Marjolein, die in haar tiny house op het terrein naast het fabriekspand woont. Soms komt ze gewoon even gedag zeggen, maar nu komt ze voor iets anders: het boegbeeld van de tiny-house-beweging in Nederland loopt al heel lang met een idee rond en vraagt of wij daarbij kunnen helpen. Twee maanden later gaat er een website live en zien we spectaculaire aantallen bezoekers en nieuwsbriefinschrijvingen.

Marjolein Jonker is een revolutionair. Drie jaar geleden heeft ze, geïnspireerd door tiny-house-bewoners in andere landen, besloten dat zij ook in een tiny house wil wonen. Maar er is op dat moment nog niemand in Nederland die dat doet, dus hoe ga je dat aanpakken? En hoe kom je aan een ‘tiny’ huis? Ze is vastbesloten deze vragen te beantwoorden, dus schakelt ze een groep ijverige studenten in die haar hiermee helpen. Het eindresultaat: sinds mei 2016 staat er een prachtig, volledig zelfvoorzienend tiny house naast de GAS!Fabriek in Alkmaar.
Maar daar blijft het niet bij. Marjolein krijgt zóveel reacties, dat ze beseft dat er nog veel meer mensen met dezelfde droom zijn. Ze richt het samenwerkingsverband Tiny House Nederland op, begint haar ervaringen te delen op marjoleininhetklein.nl en organiseert infodagen waar duizenden mensen op af komen. Daarnaast heeft ze onlangs een online cursus op de markt gebracht voor mensen die ook in een tiny house willen wonen, om ze stap voor stap bij de verwezenlijking van deze droom te helpen. Kortom, onze buurvrouw is hard bezig de beweging van kleine huisjes in Nederland groot te maken.

TinyFindy

Dan staat Marjolein bij ons voor de deur om haar nieuwe idee te delen: TinyFindy, een soort funda voor tiny houses. Het moet een website worden waar mensen kavels en huisjes te huur en te koop aan kunnen bieden, zodat anderen de plek en het tiny house van hun dromen gemakkelijk kunnen vinden.

Vol enthousiasme werken onze programmeurs en designers de daaropvolgende weken aan tinyfindy.nl. De website zorgt er op een eenvoudige manier voor dat de bezoeker de leukste aanbiedingen voorbij ziet komen. Op de homepage worden een aantal interessante tiny houses uitgelicht. Iedereen kan op basis van de eigen interesses vinden wat hij of zij zoekt: er is gericht te zoeken door filters in te stellen op een aanbodpagina, of er is direct op een kaart van Nederland te zien waar kavels en tiny houses te vinden zijn. Daarnaast kunnen mensen op het forum met elkaar in contact komen en houdt Marjolein de lezer met een blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Een aantal dagen voor Kerst gaat de website de lucht in. De zondag erop wordt die door maar liefst 7.000 mensen bekeken. Ondertussen hebben ook al honderden mensen zich ingeschreven voor de nieuwsbrief. Aanbieders beginnen hun ontwerpen en percelen op de website te plaatsen, waar toekomstige tiny-house-bewoners op reageren. Ook nu nog is TinyFindy een van de best bekeken websites die door MEO is ontworpen, waar we veel positieve reacties op hebben gekregen.

“Nog mooier dan ik had durven hopen”

Het belangrijkste is natuurlijk wat onze pionierende buurvrouw er zelf van vindt. Marjolein: “Ik haal me soms redelijk ongewone ideeën in mijn hoofd, bijvoorbeeld dat ik in een tiny house wil wonen, of een online-marktplaats voor tiny houses wil creëren. Voor dit laatste idee heb ik een webdesigner gezocht die een stapje verder durft te gaan dan bij de gemiddelde opdracht. Ik ben al snel bij MEO uitgekomen, niet alleen omdat ze mijn ‘buurtjes’ zijn en ik het een ontzettend sympathieke organisatie vind, maar ook omdat uit de offerte is gebleken dat ze echt goed over mijn complexe aanvraag hebben nagedacht. Ik had al een hoge pet van ze op, maar alsnog zijn mede-TinyFindy-oprichter Marcel van Mierlo en ik tijdens de uitvoering telkens verrast door het werk van MEO. De snelheid van werken is verbazingwekkend geweest en het resultaat nog mooier dan ik had durven hopen. De communicatie is als altijd heel prettig verlopen en ook nu de website live is, worden vragen vlot beantwoord. Ik ben heel tevreden over MEO!”

Ook voor de leerlingen en medewerkers van MEO is het een mooie ervaring geweest om aan TinyFindy mee te werken. Dat Marjolein met haar projecten iets losmaakt in Nederland is duidelijk. Want tiny houses mogen zelf misschien wel klein zijn, de ideeën die onze bijzondere buurvrouw erover heeft, zijn dat allerminst.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!