De kracht van rust zelve Luke

Sinds April 2022 is Luke vast in dienst bij MEO Alkmaar en daar zijn niet alleen wij, maar is ook Luke trots op en daarom lichten wij hem uit! Met zijn nauwkeurig- en zorgvuldigheid en totale uitstraling van rust, is hij een aanwinst in het team van Webdesign.

Het zit in de familie

De 41-jarige Luke ontwikkelde zijn eerste jaren in de grafische vormgeving en DTP toen hij begon bij Heijnis & Schipper, een drukkerij in Zaandijk voor gewone en bijzondere grafische producten. “Mijn opa was de laatste eigenaar, de drukkerij is drie generaties lang van onze familie geweest. Via een opdracht ben ik begonnen bij dat bedrijf,” vertelt Luke. Luke heeft hier vijf mooie jaren aan ervaring in het grafische en DTP vak opgedaan. Hierna kwamen andere prioriteiten voor hem die tijd en aandacht vroegen.

Rust zelve

Kampend met depressies, heeft hij na vijf jaar bij Heijnis & Schipper zichzelf de tijd gegeven om volledig te stoppen met werken. Hij gaf aandacht aan zijn persoonlijke ontwikkeling en geest door het volgen van verschillende therapieën. “Ik heb eindelijk rust in mijn kop”, vertelt Luke. “Misschien heeft dat ook te maken met ouder worden, maar ik denk dat het ook komt door de tijd die ik mezelf gegeven heb om aan mezelf te werken.”

Met die rust die hij had gevonden, wilde Luke iets. Doordat hij dat naar anderen kan uitstralen, zette hij deze nieuwe kracht in met een studie: Counseling.
Al snel merkte hij dat het niets voor hem was en stopte. “Ik nam teveel op me, ’s avonds zat ik nog met de problemen van anderen in mijn hoofd.”

Social Enterprise

Via loopbaantrajecten en re-integratie kwam Luke terecht, in zoals hij het noemt: ‘een verzamelbak’ van mensen in het productiewerk. “In de tijd dat ik productiewerk deed, heb ik mezelf elke dag gemotiveerd om het beste ervan te maken, zocht de juiste, positieve en energieke mensen op, om zo nog meer stappen in de goeie richting kon zetten.” En dat had hij goed gedaan, omdat hij het balletje: ‘Social Enterprise’ had laten vallen, kwam hij via Thea de Boer van Werkom in aanraking met MEO.
Bij MEO voelde hij gelijk een goede sfeer, maar helaas had het toen niet de opdrachten om hem een baan aan te bieden. Tussentijds had hij op verschillende plekken gesolliciteerd, maar nergens kreeg hij een serieuze kans. Hij rondde in die tijd een cursus af tot Full Stack Developer. Door de groei die MEO en hijzelf had doorgemaakt in die 1,5 jaar was er uiteindelijk die kans om hem alsnog de baan te bieden. Een nieuwe en veelbelovende stap voor Luke!

Puzzelen & persoonlijke klik

Nu zit Luke sinds april dit jaar helemaal op zijn plek als Web Developer in het team Webdesign. Zijn kracht ligt volgens hem in het combineren van vorm en techniek en uitvoeren van kwaliteitsgarantie. “Iets kan heel mooi zijn, maar het moet inhoudelijk ook goed werken. Ik vind het heerlijk om te puzzelen en houd van de afwisseling en uitdaging die het werk biedt. Ik zie in het puzzelstuk ook een kans voor meer groei, zowel voor mezelf als voor MEO”, aldus Luke. Door nog meer in de codes te duiken, kun je meer customizen, waardoor je geavanceerdere websites krijgt. En deze dragen dan weer bij aan de User Experience, het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van een website.

Niet alleen inhoudelijk is hij gelukkig in zijn werk, ook met zijn leuke collega’s heeft hij een bijzondere klik. Het 10-jarig bedrijfsfeest gaf hem nogmaals de bevestiging dat hij op de juiste plek zit. “De mogelijkheid om je collega’s op een persoonlijke manier te leren kennen, is bijzonder en de sfeer is gewoon ontzettend goed hier”, zegt hij vol enthousiasme.

Een sprankeling verschijnt in de ogen van Luke, als hij dit verhaal trots vertelt. Zoals hij zelf benoemt, als de tijd snel gaat, dan weet je dat je op het juiste pad zit. En dat pad bij MEO is voor hem een blijvend én groeiend pad.