Koninklijke Vereniging Homeopathie

Het lijkt een rare mix: homeopathie en moderne vormgeving. Toch vormen ze samen een verrassend harmonieuze match. Net zoals homeopathie de kracht van de natuur benut om genezing te bevorderen met minimale ingrepen, zo gebruikt moderne vormgeving eenvoud en functionaliteit om een boodschap over te brengen. In deze geest hebben we een nieuwe website voor de Koninklijke Vereniging Homeopathie ontwikkeld, een platform dat zowel de subtiele kunst van homeopathie als de strakke lijnen van modern design belichaamt. 

Het resultaat

Koninklijke Vereniging Homeopathie wilde het natuurlijke meer naar voren brengen. Ik heb in de eerste schets beeldmateriaal van een familie gebruikt, en ook de verdere vormgeving gericht op de medische kant. Maar toen Vereniging Homeopathie aangaf dat de nadruk in het design meer moest liggen op het natuurlijke aspect heb ik gekozen voor een video van een bloemknop die openklapt. Dat staat symbool voor jezelf openstellen voor homeopathie. De video viel goed in de smaak!deelt Justin. 

Het eindresultaat is een eigentijdse en vlot functionerende website die optreedt als de ultieme wegwijzer van kennis binnen de homeopathische gemeenschap. De kalmerende invloed van de natuur is naadloos geïntegreerd in het moderne design. Door gebruik te maken van zachtgroene kleurenpaletten en eenvoudige illustraties, creëert de website een brug tussen de natuurlijke wereld en digitale wereld.  

De aanleiding

De Vereniging Homeopathie is een onafhankelijke consumenten-belangenorganisatie die zich inspant voor een betere positie van de homeopathie in het huidige gezondheidsstelsel. Ze stond voor de uitdaging om haar digitale aanwezigheid te vernieuwen en te fungeren als wegwijzer in de wereld van de homeopathie. 

De missie was helder: creëer een online thuis dat net zo intuïtief en heilzaam is als homeopathie zelf met bijzondere aandacht voor natuurlijke en holistische uitstraling, maar met de snelheid en efficiëntie van moderne technologie.  

De oplossing

Justin: “Het kleurenpalet bestond eerst uit oranje en blauw. Oranje staat voor het koninklijke en blauw voor het medische aspect. Ik heb daar pastelgroen aan toegevoegd voor een natuurlijke tint. Ook heb ik gebruik gemaakt van organische en ronde vormen. De bloem patronen zijn met de hand geïllustreerd en versterken het natuurgevoel. 

Deze subtiele, natuurlijke elementen zijn met zorg uitgekozen om de diepere filosofie van natuurlijke geneeskunde te weerspiegelen, terwijl de site zelf uitblinkt in snelle en intuïtieve navigatie. Net zoals in de natuur bestaat er een harmonieuze balans waarin elk element elkaar versterkt en verrijkt. 

“Met MEO’s hulp hebben we een website die betrouwbaar en efficiënt is, en tegelijkertijd fris en helder oogt. Precies wat we nodig hadden om onze boodschap over homeopathie duidelijk over te brengen.” vertelt Annemieke Laan, Directeur, Koninklijke Vereniging Homeopathie.”