JongPIT community

Inclusiviteit is de vibe! Een inclusieve community, waarin jongeren met een beperking van waarde kunnen zijn: dat is een missie naar ons hart. Daarom zijn we ontzettend trots op onze samenwerking met JongPIT

Het resultaat

Voor JongPIT hebben we de JongPIT community ontwikkeld. Hier kunnen jongeren met een fysieke of psychische beperking elkaar ontmoeten en ondersteunen. De online gemeenschap biedt ze de mogelijkheid om eenvoudig tips en trucs te vinden en delen, relevante informatie te krijgen en hun ervaringen te delen en in te zetten. Door ze met elkaar in contact te brengen en andere online activiteiten te bieden, ondersteunt JongPIT jongeren met een aandoening of beperking op een laagdrempelige manier.

De aanleiding

Deelnemen aan de maatschappij

Waar we vooral trots op zijn is de interactieve tijdline van berichten, dit maakt het een volwaardig social platform.

Jongeren met een fysieke of psychische beperking willen graag deelnemen aan de maatschappij en een bijdrage leveren. Bij MEO zien we dat natuurlijk elke dag. Daarom zijn we ontzettend trots op onze samenwerking met JongPIT. De stichting voor en door jongeren met een aandoening of beperking, heeft als missie om deze jongeren te ondersteunen en kracht te geven, zodat ze sterker in hun schoenen staan en meer eigen regie hebben over hun leven.

Waar we vooral trots op zijn is de interactieve tijdline van berichten, dit maakt het een volwaardig social platform.

De oplossing

Een e-community met impact

MEO heeft bij het ontwikkelen van de e-community rekening gehouden met de wensen en behoeften van JongPIT en haar achterban. Naast het ontwikkelen van de community zelf, zijn we bezig met een campagne om de doelgroep op de hoogte te brengen van het bestaan ervan.

Jongpit vond dit het meest impactvol: Meer dan 250.000 keer echt bekeken. Dat hadden we niet verwacht

Via de e-community draagt JongPIT bij aan een inclusieve samenleving, waarin jongeren met een beperking juist van unieke waarde zijn – impact die perfect aansluit bij onze eigen missie en visie.

Bekijk de JongPIT community