Diversity Day

Diversity Day wordt georganiseerd door SER Diversiteit in Bedrijf. Daar hoort een toegankelijke website bij, die aansluit bij de organisatie.

Het resultaat

Een website in de stijl van de SER die zowel toegankelijk is als er goed uitziet, met een extraatje.

De aanleiding

Aanpassen op organisatie en doelstelling

Bedrijven organiseren jaarlijks activiteiten in het teken van diversiteit tijdens Diversity Day. De dag wordt georganiseerd door Diversiteit in Bedrijf, een organisatie die sinds 2020 is ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER). Een goede reden om de stijl van de site van Diversity Day meer aan te laten sluiten bij die van de SER zelf. Daarnaast moest de website toegankelijk worden voor mensen met een beperking – een must voor een initiatief dat gaat over inclusie en diversiteit op de werkvloer. Ook was er de wens om een extraatje te kunnen bieden aan bezoekers van de site: een digitale Diversity Box vol met gift cards en handige tools, die via de site aangevraagd kan worden.

De oplossing

Een toegankelijk, mooi en fris nieuw jasje

MEO is expert op het gebied van toegankelijke websites en streeft dezelfde maatschappelijke doelen na als SER Diversiteit in Bedrijf. We hebben de al bestaande website diversityday.nl nagemaakt en die een mooie en fris nieuw jasje gegeven, in de stijl van de SER. Om de website ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, hebben we die aangepast op basis van niveau A van de Web Content Accessibility Guidelines, oftewel de WCAG-richtlijnen.

Zo is er een readspeaker in verwerkt: een functie waarmee de tekst op de site voorgelezen wordt. Het contrast tussen de kleuren op de pagina zorgt voor een goede leesbaarheid voor zoveel mogelijk mensen. Daarnaast is de onderliggende code aangepast om de website toegankelijker te maken.

Ook hebben we de Diversity Box, met onder meer een game en mediakit, vormgegeven. Wie deze box aanvraagt, krijgt inloggegevens toegestuurd om ‘m te ‘openen’. Over de inhoud ervan heeft de organisatie van Diversity Day veel complimenten gekregen.