Buy Social: marktplaats voor sociaal inkopen

Online marktplaats slaat brug tussen sociaal ondernemingen en bedrijven

Het creëren van sociaal maatschappelijke impact wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Winst uit een onderneming staat niet enkel meer voor geld verdienen. Veel bedrijven maken met ondernemen ook een verschil en dragen hiermee bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Bijvoorbeeld door het inkopen van diensten bij sociale ondernemingen. In de praktijk blijkt het echter lastig om bedrijven aan sociale ondernemingen te koppelen. Het nieuwe platform Buy Social biedt hier een oplossing voor.

Gemakkelijk inkopen bij sociaal ondernemers

Buy Social slaat een brug tussen sociaal ondernemingen en publieke private organisaties. Deze online marktplaats biedt producten en diensten van sociale ondernemingen overzichtelijk aan, wat sociaal inkopen voor bedrijven toegankelijk maakt. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen via Buy Social maakt het leveren van een bijdrage aan de ketenverantwoordelijkheid van een bedrijf tastbaar. Het initiatief is ontstaan door een samenwerking tussen Social Enterprise NL en Social Impact Factory. Naast het nieuwe online platform helpen bijeenkomsten en een leernetwerk bij het delen van kennis die direct toegepast kan worden.

Maatschappelijk verantwoord inkopen wordt ook wel ketenverantwoordelijkheid genoemd.

Meer sociaal rendement uit inkoop

Ook MEO biedt haar diensten aan via Buy Social. Het haalt drempels weg om sociaal in te kopen en biedt sociaal ondernemingen een etalage. MEO helpt bedrijven met het halen van zo veel mogelijk sociaal rendement uit inkoop. Door het maken van afspraken met opdrachtnemers over arbeidsplaatsen, leerwerkplekken of stageplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met als doel zoveel mogelijk mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt via het aanbestedingsbeleid duurzaam aan het werk te helpen.

Benieuwd wat MEO kan betekenen voor jouw organisatie? Lees meer op onze nieuwe website of neem contact met ons op.