skip to Main Content

Stichting over gewicht Nederland

De Obesitas Vereniging is voortaan de Nederlandse Stichting Over Gewicht. MEO ondersteunt de organisatie bij de communicatie en backoffice.

Het resultaat

Een nieuwe huisstijl, campagnevideo en backoffice-ondersteuning.

De aanleiding

Andere tijden vragen om
een andere aanpak

In 2017 heeft de Obesitas Vereniging stappen gezet om verder te gaan als de Nederlandse Stichting Over Gewicht. Op deze manier kon de organisatie beter inspelen op de veranderende rol van de belangenvereniging. Met een nieuwe naam was er een nieuwe website en huisstijl nodig.

Daarnaast wilde de organisatie actiever de eigen missie uitdragen, namelijk bewustzijn creëren over de oorzaken van overgewicht en obesitas en hoe stigma’s problemen kunnen verergeren. Ook wilde de stichting een aantal bijkomende werkzaamheden uitbesteden, zodat de (vrijwillige) medewerkers hun tijd en energie kunnen richten op de kerntaken van de organisatie.

De oplossing

Totaalpakket communicatie- en backoffice-ondersteuning

Een totaalpakket communicatie- en backoffice-ondersteuning voor de nieuwe stichting.

MEO heeft de nieuwe huisstijl van de stichting ontworpen. Deze dient als basis voor de opmaak van onder andere de website, folders en het magazine Over Gewicht dat donateurs van de stichting ontvangen.

Daarnaast heeft MEO Filmt in samenwerking met Over Gewicht een filmscript geschreven om de boodschap van de stichting over te brengen. Hierbij zijn niet alleen de teksten maar ook de beelden van tevoren uitgedacht. Na enkele opnamedagen heeft MEO Filmt de beelden gemonteerd, waarna de video is gelanceerd op sociale media.

MEO levert ook backoffice-diensten aan de stichting. Door de ledenadministratie en het voorraadbeheer te verzorgen blijft er voor Over Gewicht tijd en energie over om aan de kerntaken van de organisatie te besteden.

Back To Top