skip to Main Content

Sport Servicepunt Langedijk

Onder de naam Schagen Actief is SSL sinds begin 2019 de nieuwe exploitant van de sportaccommodaties van de gemeente Schagen. Samen ontwikkelden we een campagne om Schagen met de nieuwkomer kennis te laten maken.
Duikplank

Het resultaat

Een mooie eerste indruk van Schagen Actief, met goed bezochte openingsdagen.

De aanleiding

Een nieuwe organisatie
actief op de kaart

Onder de vlag van SSL is een nieuwe organisatie opgezet voor de exploitatie van sportaccommodaties in Schagen: Schagen Actief. En een nieuwe organisatie moet natuurlijk geïntroduceerd worden.

SSL zet zich als sociale onderneming in om (sport)accommodaties voor iedereen toegankelijk te houden: zwembaden als De Bever in Sint Pancras, Het Baafje in Heiloo en Duikerdel in Noord-Scharwoude, sporthallen, maar ook theater De Beun in Heiloo en cultureel educatief centrum De Binding in Zuid-Scharwoude. Sinds begin 2019 exploiteert SSL in Schagen binnenzwembad De Wiel, twee buitenzwembaden, vijf sporthallen en een gymzaal. Voor de dagelijkse werkzaamheden is de dochterorganisatie Schagen Actief opgezet.

De oplossing

Complete campagne

Een complete campagne om Schagen Actief op de kaart te zetten.

SSL en MEO werken al enkele jaren nauw samen. Van het vormgeven van logo’s, folders, websites tot het (mee)schrijven van persberichten en aanbestedingen: op allerlei manieren is MEO betrokken bij SSL. Toen bekend werd dat SSL de aanbesteding van de gemeente Schagen had gewonnen, hebben we met elkaar een campagneplan bedacht en de huisstijl van Schagen Actief ontwikkeld.

In de aanloop naar het eerste zwemseizoen onder de vlag van de organisatie, heeft MEO websites gemaakt voor Schagen Actief en de afzonderlijke accommodaties, met actuele informatie en een ticketsysteem voor (zwem)abonnementen. Onze vormgevers hebben posters en flyers gemaakt om de accommodaties overal in de gemeente onder de aandacht te brengen – de flyers zijn onder meer tijdens een groot evenement in Schagen uitgedeeld. Ook hebben we advertenties ontworpen die gepubliceerd zijn in lokale media.

Extra aandacht was er voor de seizoensopeningen van het Maarten van der Weijdenbad in Warmenhuizen en zwembad De Veersloot in Tuitjenhorn. Naast persberichten, heeft MEO uitnodigingen verzorgd om alle inwoners van Warmenhuizen en Tuitjenhorn persoonlijk uit te nodigen voor de opening. Deze openingsdagen zijn zeer goed bezocht.

Back To Top