Stichting Over Gewicht

De Nederlandse Stichting Over Gewicht zet zich in voor een gelijkwaardige positie en de belangen van mensen met overgewicht en obesitas. Zowel mensen die willen afvallen als mensen die hun lichaam hebben geaccepteerd, hun familie en vrienden, zorg- en onderwijsprofessionals en beleidsmakers kunnen voor informatie bij de stichting terecht.

Omdat veel mensen niet op de hoogte zijn van de oorzaken van overgewicht en obesitas, bestaan er nog veel vooroordelen naar mensen die hier last van hebben. Het stigma staat in de weg van mensen met overgewicht of obesitas om zich vrij en geaccepteerd te voelen, wat contraproductief werkt. Met een campagnefilmpje wil de stichting hier meer bewustzijn over creëren.

In samenwerking met Over Gewicht heeft MEO Filmt een script geschreven om de boodschap van de stichting samen te vatten. Hierbij is niet alleen de tekst, maar ook het beeld van tevoren uitgedacht. Daarna zijn tijdens een aantal opnamedagen de beelden gefilmd en gemonteerd door MEO Filmt, om de video uiteindelijk te lanceren op social media.

Naast deze video, heeft MEO Filmt ook een animatievideo verzorgd waarin de achterliggende oorzaken van overgewicht en obesitas worden uitgelegd. Wilt u ook video inzetten om de doelen van uw organisatie te bereiken? Neem dan contact met ons op