skip to Main Content
Een nieuwe website die drie
keer zo vaak gevonden wordt
ProstaatKankerStichting.nl
Voor ProstaatKankerStichting.nl hebben we een nieuwe website ontwikkeld, inclusief een onlinestrategie om de site beter vindbaar te maken.
ProstaatKankerStichting.nl
Het resultaatEen uiterlijk en inhoudelijk vernieuwde website, zoekmachineadvertenties, e-mailmarketing en een significante bezoekersstijging
De aanleidingProstaatKankerStichting.nl wenste een toegankelijker en beter te vinden website.

In 2016 hebben wij de nieuwe website voor ProstaatKankerStichting.nl ontwikkeld. Daarna is ons gevraagd om te helpen bij het verbeteren van de online vind- en zichtbaarheid. Wij hebben de opdracht gekregen om te zorgen voor hogere bezoekersaantallen op de website en een betere organische vindbaarheid, zodat het aantal bezoekers dat daadwerkelijk in actie komt bij een bezoek aan de website, toeneemt.

De oplossingGoogle Ad Grants, inhoudelijke aanpassingen en e-mailmarketing.

Om de website beter vindbaar te maken hebben we eerst een Google Ad Grants-account opgezet voor ProstaatKankerStichting.nl. Hiermee krijgen non-profitorganisaties 10.000 dollar aan gratis advertentiebudget van Google voor Search Engine Advertising (SEA), oftewel budget om in de zoekmachine mee te adverteren. MEO beheert dit budget voor diverse organisaties. Sinds MEO het advertentiebudget voor ProstaatKankerStichting.nl beheert, hebben ruim 100.000 extra bezoekers de website bezocht. 

Daarna is de inhoud van de website geoptimaliseerd om gevonden te worden in zoekmachines (Search Engine Optimization, oftewel SEO) en worden belangstellenden via e-mailmarketing op de hoogte gehouden. Ruim 60% van de verstuurde e-mailnieuwsbrieven wordt door de ontvanger geopend. Ten slotte is de indeling van de website geperfectioneerd, zodat de inhoud op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd aan de bezoekers. Deze verbeteringen hebben gezorgd voor een stijging van nog eens 40% van bezoekers die de website op een ‘organische’ manier vinden – dus zonder dat ze er een advertentie voor te zien krijgen.

Cindy Hoge, communicatie ProstaatKankerStichting.nl: “Wat een mooie resultaten zeg. En wat top dat die nieuwsbrief het zo goed heeft gedaan! Dat hebben we dan toch maar weer mooi bereikt samen.”

Back To Top