skip to Main Content
Duidelijk en drempelvrij
voor 500 cliëntraden
Het LSR
Het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap biedt 500 aangesloten cliëntraden een drempelvrije website, kennisbank en intranet.
Het LSR
Het resultaatDrie drempelvrije websites met de betrouwbare uitstraling van het LSR.
De aanleidingHet LSR had behoefte aan websites die voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met auditieve of visuele beperkingen.

Het LSR is het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap voor 500 cliëntenraden in de patiënten- en curatieve (geneeszorg)sector. Voor websites die toegankelijk zijn voor mensen die beperkingen hebben aan het gehoor (auditief) of het zicht (visueel) zijn de WCAG-richtlijnen opgesteld. Zo moeten er tekstalternatieven zijn voor ‘niet-tekstuele content’, zoals afbeeldingen – zo kan iemand die bijvoorbeeld van braille afhankelijk is de informatie ook begrijpen. Daarnaast moet de informatie duidelijk vindbaar zijn, wat extra van belang is bij een kennisbank.

De oplossingDrie drempelvrije websites met de betrouwbare uitstraling van het LSR.

Het ontwerp van de algemene website, kennisbank en het intranet behoudt de betrouwbare uitstraling die past bij het LSR. Er is een duidelijke menustructuur opgezet, waarbij de drie thema’s die het belangrijkst zijn voor de organisatie – medezeggenschap, kwaliteitstoetsing en klachten – goed zijn uitgelicht.

Om de leesbaarheid voor iedereen te bevorderen, kunnen bezoekers onder andere het contrast tussen tekst en achtergrond op verschillende manieren instellen, de verdeling van de tekst over de pagina verbreden en de letters groter of kleiner instellen. Wat zoal komt kijken bij een drempelvrije website lees je hier

Back To Top