skip to Main Content
Het juiste gevoel voor
de Endometriose Stichting
Endometriose Stichting
Een jarenlange samenwerking, van huisstijl tot campagne.
Endometriose Stichting
Het resultaatEen nieuwe, frisse look, website en wervingscampagne.
De aanleidingDe Endometriose Stichting wilde extra inzetten op ledenwerving en een gebruiksvriendelijkere website.

Endometriose is een ziekte waarbij weefsel buiten de baarmoederholte chronische ontstekingen veroorzaakt, met tal van klachten tot gevolg. De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning, goede voorlichting aan meiden en vrouwen die (vermoedelijk) endometriose hebben, en voor het stimuleren van onderzoek en verbeteren van de endometriosezorg. Om dat te kunnen doen, heeft de stichting donateurs nodig.

De oplossingEen nieuwe huisstijl, campagne en website.

Sinds 2015 werkt MEO samen met de Endometriose Stichting. We hebben destijds de huisstijl van de stichting vernieuwd, een aantal basiskleuren geselecteerd en het logo gemoderniseerd.

In samenwerking met de stichting heeft MEO de campagne ‘Wij begrijpen je onderbuikgevoel’ ontwikkeld. Deze bestaat uit een eenmalig magazine met alle benodigde informatie voor vrouwen die net de diagnose endometriose hebben gekregen. Dit blad ligt in ziekenhuizen in de wachtkamers van de gynaecologie-afdeling. Ook hebben we een welkomstmap gemaakt met daarin een brief en flyer voor nieuwe donateurs van de stichting.

Voor de website is een nieuwe menustructuur bedacht, waardoor bezoekers makkelijker en sneller de gewenste informatie kunnen vinden. Ook is de website ‘responsive’ ontworpen; dit betekent dat de pagina’s zich aanpassen aan het apparaat waarop ze worden bezocht, zodat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Een inhoudelijke aanpassing wordt bovendien direct op alle verschillende versies toegepast.

Back To Top