Maarten: “Als ik ergens interesse in heb, wil ik álles weten”

Wie?
Maarten

Functie?
Junior webdeveloper

Waar?
Alkmaar

Sinds wanneer?
Zomer 2015

“Als webdeveloper doe ik van alles. Ik onderhoud websites, zoals een tekst of afbeelding aanpassen. Ook verzorg ik technische zaken als websites live zetten, veiligheidscertificaten regelen en updates verzorgen.

“Het allerleukste vind ik het bouwen van een nieuwe website. Mijn collega verzorgt daarvoor het ontwerp. Ik zeg dan altijd: ‘Maak het zo moeilijk mogelijk!’ Dat is een beetje een spelletje, maar ik wil niet dat ontwerpers hun creativiteit laten belemmeren door de techniek. Ik vind het een uitdaging om een idee tóch mogelijk te maken.

“Vroeger werkte ik in de horeca. Toen ik na een behoorlijk heftige depressie naar daginvulling zocht, vroeg het UWV of MEO iets voor mij was. Ik had nog nooit websites gemaakt, al sprak dat me wel aan. Andere opties waren cv-ketels uit elkaar slopen of dozen in elkaar zetten, maar dat klonk meer als bezigheidstherapie. Ik dacht: wat heb ik te verliezen?

“Inmiddels weet ik zóveel van de programma’s die we hier gebruiken. Ik doe ook veel aan zelfstudie. Dat is een karaktertrek: wanneer ik ergens interesse in heb, wil ik álles weten. Als ik een website bezoek, denk ik nu: hoe zit ‘ie in elkaar? Is er over nagedacht?

“Ik had nooit verwacht te komen waar ik nu ben: een vast contract, leuk werk, een fatsoenlijk dag- en nachtritme, meer zelfvertrouwen. Werk is zo’n groot deel van je leven, dat heeft overal invloed op. Ik hoop me verder te ontwikkelen, want ik zie echt toekomst in deze richting.”