skip to Main Content
Investering Voor MEO In Challenge Voor Nieuwe Locatie

Investering voor MEO in Challenge voor nieuwe locatie

Gemeente Haarlem en Social Impact Factory organiseerden in september 2017 een challenge voor sociaal ondernemers. Hen werd gevraagd om met innovatieve voorstellen te komen voor (werk)ervaringstrajecten die de financiële zelfredzaamheid van jongeren stimuleren. Wij twijfelden geen moment en meldden ons aan voor deze uitdaging. Ons plan voor een tweede vestiging in Haarlem is geselecteerd als een van de drie voorstellen om deel te nemen aan de pilot. Ja, u leest het goed!

Een overtuigende pitch

Eerst over de challenge. Gemeente Haarlem heeft een geldbedrag van €60.000 beschikbaar gesteld voor het starten van een pilot samen met ondernemers met een sociaal hart. Hen werd gevraagd een aantrekkelijk (werk)ervaringstraject te realiseren om duurzaam de financiële zelfredzaamheid van jongeren te stimuleren. Een plek die past bij hun leefwereld. Het einddoel van dit traject is een betaalde baan voor de jongeren in de organisatie van de deelnemer, een andere organisatie, of instroom in een opleiding.

De plannen werden woensdag 17 januari gepresenteerd door MEO, samen met de andere twee geselecteerden, in de finale van de NewFuture@Work challenge. Na de overtuigende presentatie door Joost ging de jury in beraad over de winnaar, spannend!

De beslissing

De deskundige jury, aangevoerd door wethouder Floor Roduner (werk, sociale & economische zaken), heeft even nodig om tot een besluit te komen. Tijdens een nabespreking en borrel met de deelnemers kwamen ze met de uitslag: alle drie de ondernemers die deelnemen aan de challenge verdienen een kans om hun plan uit te voeren in Haarlem. Zodoende is het geldbedrag gelijk verdeeld onder de organisaties.

Ondernemers wakker schudden

De uitdaging die de gemeente Haarlem neerlegt bij ondernemers sluit perfect aan bij de opening van de nieuwe MEO locatie in Haarlem. We starten begin maart 2018 een tweede vestiging in de voormalig KPN toren naast Ikea Haarlem. Waarschijnlijk bent u wel bekend met het aanzicht van de hoge zendmast? Dat het gepresenteerde plan en de visie van MEO werkt zien we in Alkmaar. We nemen aan dat dit in Haarlem ook lukt, mede door direct te starten met een stevig team: een algemeen manager, salesmedewerker en projectmanagers voor de studio, webdesign en het secretariaat. Zij worden getraind in Alkmaar en nemen de bedrijfscultuur mee naar Haarlem. We gaan ondernemers wakkerschudden. Hen laten beseffen dat ze een heleboel talent over het hoofd zien. We gaan er voor zorgen dat ondernemers die het talent niet zien staan, straks niet meer om hen heen kunnen.

Back To Top